LAATSTE NIEUWS

Berichten van lief en leed vindt u hier.

Zondag 24 januari 09.30 uur: (online) dienst vanuit de Levensbron
Te volgen (luisteren en /of kijken) via kerkomroep.nl.
(Klik op deze link, scroll naar beneden en klik op “kijken” achter de uitzenddatum)

Voorganger in de dienst: Anne-Mieke van Oost
Klik hier voor de Liturgie van 24 januari

Helaas zijn we weer in een strenge lockdown terecht gekomen. De PKN en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) adviseren de kerkgenootschappen dringend hier een bijdrage aan te leveren. Blijf zoveel mogelijk thuis en en maak gebruik van de mogelijkheden om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken. De kerkenraad geeft gehoor aan dit dringende advies. De kerkdiensten gaan ‘gewoon’ door maar er mogen geen gemeenteleden aanwezig zijn. Voorlopig geldt deze maatregel tot 9 februari.

Als het toch nodig is dat u in de kerk aanwezig bent, dan moet u zich aan een aantal regels houden. Deze vindt u hier

Het uitgebreide gebruiksplan vindt u hier

Gezinsontmoeting @ home Schepping

Begin november kregen 14 gezinnen thuis materialen om het Scheppingsverhaal zelf te beleven. 18 Kinderen in de leeftijd van 0 – 9/10 jaar zochten met hun ouders in een park, bos of natuurgebied naar elementen uit de 7 scheppingsdagen op de bingokaart. Ze zochten o.a. naar blaadjes en stervormen. Deden een vogeltjesdans en vonden een uitrustende vader of moeder op de bank. Alle zintuigen werden ingezet. De kinderen kregen voor hun inspanningen een stickerboek over de Schepping.
8 Tieners tussen de 10 – 17 jaar gingen schatten (geocaches) zoeken in Ridderkerk. De zoektocht werkt op basis van GPS coördinaten en een speciale app. Ze lieten kleine flesjes achter voor anderen met een bijzondere boodschap (flessenpost). We kregen leuke reacties terug van de ouders en dat is te zien aan alle enthousiaste gezichten.

Via dit filmpje voelen we ons verbonden met de gezinnen van de Gezinsontmoeting. Geniet van het filmpje.

Mededelingen

Om de snelheid van verspreiding van de pastorale brieven en andere berichten te vergroten, willen we u vragen om uw email-adres door te geven op ledenadministratie@levensbron.nl 

Voorlopig zijn er geen activiteiten in de kerk.

U kunt elke zondagmorgen op televisiezender NPO2 om 9.20 uur een viering meebeleven.
Ook wordt via Radio Ridderkerk elke zondag om 09.30 uur een kerkdienst uitgezonden. 

De kerkzaal van de Levensbron is wel elke zaterdag van 10.00 – 12.00 uur open. U kunt elkaar ontmoeten en een praatje maken. Afstand van 150 cm tussen personen wordt strikt aangehouden.

Dit bericht is geplaatst in Levensbron. Bookmark de permalink.