Ons kerkgebouw

De “Levensbron” is ontworpen door Arie Stout, in gebruik genomen in augustus 1995 en telt ongeveer 525 zitplaatsen.
De plattegrond van de kerk is een vierkant, wat we terugvinden in Openbaringen als er gesproken wordt over het nieuw Jeruzalem. Het vierkant van onze kerkplattegrond is niet symmetrisch over de middens van de zijkanten, maar over de diagonalen, van het ene hoekpunt naar het schuin tegenover liggende hoekpunt.
Zo ontstaat een symmetrische as van de ingang naar het liturgisch centrum, van de entree (laagste punt) naar het hoogtepunt (hoogste punt).

Bij de entree, onder de punt van het dak, vindt men twee schijven van beton: de twee pijlers van ons geloof.

Midden in de ontmoetingsruimte is de bron met een grote lichtkoepel. In de bron ligt een stapel stenen, waar het water – het symbool van levend water – uit en langs stroomt.

De vloer van het portaal – symbool van water en zand – doet ons denken aan de doorgang door de woestijn en door de Jordaan naar het beloofde land – en voor ons naar de kerkzaal om iets van die belofte te horen en te ondergaan.

In de glas-in-lood ramen van de kerkzaal (ontworpen door Arie Stout en gemaakt bij glasatelier “Brabant” uit Tilburg) zien we lichtbundels of schijnwerpers, die van boven naar beneden stralen.

Bundels van licht om te laten stralen naar onze naaste, ver weg en dichtbij.